Connect with us

Auto Nieuws

1 op de 17 vindt telefoongebruik achter het stuur volkomen veilig

Published

on

mobiele-telefoon-gebruik-auto
Foto: Roman Pohorecki

Eén op de vier Britse weggebruikers is van mening dat het gebruik van een mobiele telefoon in de file ‘veilig’ is. Dit ondanks het feit dat er een fikse boete staat voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. Dit is één van de opmerkelijke resultaten van het Britse National Travel Attitudes Study (NTAS).

Nog opmerkelijker is dat 6 procent zelfs van mening dat het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur ‘volkomen veilig’ is. Dit percentage lijkt klein, maar geeft aan dat bij één op de 17 auto’s een dergelijke bestuurder achter het stuur zit.

NTAS directeur Joshua Harris is geschrokken van de resultaten. “Het gebruiken van een telefoon achter het stuur kan net zoveel impact hebben als dronken achter het stuur kruipen. Het is dus zeer zorgwekkend dat één op de vier mensen denkt dat het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur veilig is. Een auto is een dodelijk wapen en een fractie van onoplettendheid kan desastreuze gevolgen hebben.”

Grootste ergernis

All-secure deed recentelijk nog een onderzoek naar het gebruik van mobieltjes bij Nederlandse bestuurder. Hieruit bleek dat 56 procent zijn of haar mobiele telefoon wel eens gebruikt achter het stuur. Opvallend is dat 94% van de ondervraagden vindt dat dit niet kan. In Nederland staat het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer op nummer één in de lijst met grootste ergernissen in de auto.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1