Connect with us

Auto Nieuws

176 agenten vallen Porsche kantoren binnen en arresteren bestuursleden

Published

on

porsche-duitsland

Porsche is wederom negatief in het nieuws. Het Duitse automerk ging recentelijk nog akkoord met een schikking van 535 miljoen euro in verband met het dieselschandaal bij moederconcern Volkswagen. Dinsdagmiddag werden twee vestigingen opgeschrikt door een politie-inval.

Maar liefst 176 politie- en belastinginspecteurs en 10 justitie-officiers vielen binnen in de vestigingen in Weissach en Stuttgart. Deze keer ging het niet over uitstoot fraude, maar om twee vermoedelijke omkopingen.

Een ambtenaar werd ondervraagd op verdenking van het lekken van vertrouwelijke informatie naar een belastingadviseur van Porsche AG in ruil voor het ontvangen van gunsten. Welke gunsten is onbekend. Daarnaast zou een voormalig lid van de raad van bestuur buitensporig hoge verloningen hebben ontvangen zonder duidelijk aantoonbare redenen.

Uwe Hück

Volgens het economisch nieuwsmedium Wirtschaftswoche richt het onderzoek zich op de voormalige voorzitter van de ondernemingsraad Uwe Hück. Hij was meer dan dertig jaar actief bij Porsche en stapte recent in de politiek.

In totaal zijn zes personen aangehouden bij de invallen waarvan enkele bestuursleden van Porsche AG. De autobouwer zelf heeft aangegeven volledig mee te willen werken aan het onderzoek.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1