Connect with us

Auto Nieuws

2018 is indrukwekkend jaar voor personen- en bedrijfswagens Opel

Published

on

Nu 2018 langzaam ten einde loopt, kunnen de verschillende automerken de balans van het afgelopen kalenderjaar opmaken. Voor Opel gaat 2018 de boeken in als een jaar waarin onder meer de Crossland X, Insignia, ADAM, Zafira en Combo werden onderscheiden.

De prijzenregen begon voor Opel al in januari, toen de Crossland X door Euro NCAP werd uitgeroepen tot ‘best in class’ in het B-segment. Vervolgens werd de Opel Insignia door de ruim 15.000 lezers van het Duitse Auto Bild en Computer Bild verkozen tot ‘Connected Car’. Bovendien werd de Insignia in Duitsland uitgeroepen tot ‘Autoflotte Top Performer 2018’. Het model is toonaangevend in zijn klasse door de geavanceerde technologieën, het hoge comfortniveau en zijn efficiency.


Opel Crossland X

Kwaliteit en restwaarde

De Opel ADAM werd in 2018 gewaardeerd om zijn kwaliteit en eindigde in de categorie van compacte auto’s voor de derde keer in de top van de J.D. Power betrouwbaarheidstest. Maar liefst 91,8 procent van de exemplaren kwam zonder storingen door de technische inspectie.
De Opel Zafira werd geprezen om zijn hoge restwaarde en werd in Duitsland door Auto Bild en de onafhankelijke marktanalisten van Schwacke voor de vijfde keer gekroond tot ‘restwaardekampioen’. Na vier jaar en 80.000 kilometer heeft de Zafira een bewezen restwaarde van 53,61 procent.


Opel Zafira

Bedrijfswagentopper

Met de nieuwe Combo (foto boven bericht) heeft Opel ook een bedrijfswagentopper in huis. De Combo was pas net op de markt toen hij de belangrijkste prijs voor bestelauto’s in de wacht sleepte en door journalisten uit meer dan 25 landen tot ‘International Van of the Year 2019’ werd verkozen. De zege was mede te danken aan de hoge mate van comfort, innovatieve rij-assistentiesystemen en lage gebruikskosten.

Bezoek uw dealer

Voor meer informatie over alle Opel-modellen kunt u terecht bij uw lokale Opel-dealer.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1