Connect with us

Auto Nieuws

Afkoopsom van 40 miljoen dollar voor gevallen topman Nissan

Published

on

Carlos-Ghosn-nissan-GT-R

Een betaling van 40 miljoen dollar aan de van fraude verdachte Carlos Ghosn werd goedgekeurd als onderdeel van een pensionpakket door de top van Nissan. Topman Hiroto Saikawa keurden zeven jaar geleden een afkoopsom goed van 40 miljoen dollar voor Ghosn als onderdeel van de pensioenregeling.

Een totaal van 530.000 euro werd ook betaal door Nissan voor het collegegeld van de vier kinderen van Carlos Ghosn. werd ook betaald door Nissan en is waarschijnlijk op legale wijze tot stand gekomen.

Luxe appartementen

Volgens Bloomberg was de betaling van het collegegeld vastgelegd in het arbeidscontract van Ghosn uit 1999. Dit wordt echter gemeld door bronnen die niet bij naam genoemd willen worden, omdat deze informatie niet openbaar is.

Het gebruik van luxe appartementen in onder meer Rio de Janeiro, Parijs en Libanon werd tevens goedgekeurd door de top van Nissan, zo meldt de Financial Times.

Fraude

Carlos Ghosn werd in november in Tokio gearresteerd op verdenking van fraude. Op 6 maart werd hij op borgtocht vrijgelaten. De rechtszaak van de voormalig topman van Nissan zal waarschijnlijk pas in september plaatsvinden.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1