Connect with us

Auto Nieuws

Agenten klagen over nieuwe Mercedessen: “Kan leiden tot blessures”

Published

on

politie-nederland-mercedes-b-klasse-2018

Mercedes gaat de komende jaren de Volkswagens vervangen bij de politie. In totaal gaat het om 1.250 B-klasse auto’s en 475 Vito-bussen voor noodhulp (400 stuks) en voor de hondenbrigade (75 stuks). De eerste modellen zijn inmiddels geleverd door Mercedes, maar niet alle agenten zijn even blij met de nieuwe voertuigen.

Inmiddels zijn er bijna 20 klachten binnengekomen bij de politievakbond ACP. De reden is de beperkte ruimte en de lage bodemplaat van de Mercedes auto’s. Het ruimtegebrek geldt voor zowel voor als achterin. De lage bodemplaat zorgt op haar beurt voor de nodige irritatie bij drempels.

Fysieke ongemakken

De problemen spelen met name bij agenten van 1.85 meter of langer, zo laat ACP-voorzitter Kamp weten in gesprek met RTV Oost. “Zeker als ze dan ook nog eens allerlei spullen als pepperspray moeten meenemen. Agenten beklagen zich over fysiek ongemak. Dat kan leiden tot blessures in de vorm van rug- en/of schouderklachten.”

Opheldering geëist

De politiebond heeft opheldering geëist van de korpsleiding. De hoofdvraag is hoe de testen destijds zijn uitgevoerd voordat de voertuigen werden besteld. Een echte oplossing is echter ver weg. “Alternatieven zijn er eigenlijk niet. We krijgen nu deze Mercedes en ik ga ervan uit dat we het daar nu mee moeten doen.”

De drie nieuwe Mercedessen van de politie

1 Comment

1 Comment

  1. Abel

    30 juni 2019 at 01:58

    Je gebruikt de foto van een spel als omslagfoto. Heel effectief zeg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1