Connect with us

Auto Nieuws

Alex Zanardi feliciteert Timo Glock en post een geweldige video op Twitter

Published

on

alex-zanardi-video-rolstoel-circuit

Voormalig Formule 1 coureur Timo Glock vierde deze week zijn 37e verjaardag. Op Twitter werd de Duitser gefeliciteerd door onder anderen de Italiaanse race-legende Alessandro ‘Alex’ Zanardi.

In 2001 crashte Zanardi zwaar op de Duitse Lausitzring. Alex Tagliani kon de Italiaan niet meer ontwijken en raakte hem met een snelheid van 320 km/u. Door dit ongeluk moesten Zanardi’s beide benen geamputeerd worden en leek zijn raceloopbaan voorbij. Met protheses vocht hij zich terug om in 2003 de laatste 13 rondjes, die hij niet meer gereden had op de Lausitzring, af te maken.

Gouden medaille handbiken

In de jaren erna startte Zanardi een carrière in de wielersport met handbiken. Tijdens de Paralympische Zomerspelen van 2012 in Londen won hij zowel op de tijdrit als op de wegwedstrijd de gouden medaille op dit onderdeel. Tijdens de Paralympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro won Zanardi op de handfiets de tijdrit over 20 kilometer.

Hieronder de tweet van Alex Zanardi met daarin geweldige beelden met de handbike op een circuit gefilmd door Timo Glock.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1