Connect with us

Alfa Romeo

Alfa Romeo zet eerste stap in de elektrische wereld met de Tonale concept car

Published

on

tonale front

Ook het Italiaanse merk Alfa Romeo heeft de wereld van de elektrische auto betreden, en wel met de nieuwe Tonale concept car. Een middelgrote cross-over die Alfa Romeo onthuld heeft tijdens de Internationale autosalon van Genève.

Menselijk lichaam

De Tonale is de eerste plug-in hybride en ook de eerste middelgrote cross-over van het merk. De auto herschrijft de regels voor dit snelgroeiende segment met typische Alfa Romeo-kenmerken zoals de Italiaanse stijl en ongeëvenaard rijplezier. Het design van de Tonale is een uiting van een verre blik in de toekomst. In de traditie van de Italiaanse beeldende kunst hebben de ontwerpers van Alfa Romeo zich voor de vormen van de Tonale laten inspireren op de schoonheid en verscheidenheid van het menselijk lichaam. Deze zijn vervolgens opgeluisterd met de vaste designelementen uit de rijke historie van Alfa Romeo, met een moderne benadering waarmee een nieuwe Alfa Romeo-anatomie is gecreëerd.

Moderne technologie

De nieuwe concept car van Alfa Romeo zit boordevol moderne technologie die garant staat voor een connected, comfortabele en dynamische gebruikerservaring. Het genieten van het sportieve prestatieniveau dat de auto biedt, staat daarbij altijd voorop. Zo zorgt het 12,3-inch display van het volledige digitale instrumentenpaneel ervoor dat de bestuurder zijn aandacht maximaal op de weg gericht kan houden. Hetzelfde geldt voor het 10,25-inch touchscreen van het infotainmentsysteem, dat zich onderscheidt door een intuïtieve interface die de bestuurder vlot en veilig toegang biedt tot alle belangrijke bedieningsfuncties.

Hybridetechniek

In elk opzicht is de Tonale concept car een echte Alfa Romeo, die hybridetechniek integreert in de merktraditie om de beste rijeigenschappen van zijn klasse te bieden. De elektromotor achterin opent de weg naar nieuwe technische oplossingen die de rijdynamiek en het sportief rijplezier naar een nieuw niveau brengen. Meer informatie over de modellen van Alfa Romeo en uiteraard de Tonale concept car kunt u vinden op de site van Alfa Romeo.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1