Connect with us

Auto Nieuws

Alonso weet zich niet te kwalificeren voor de Indy 500

Published

on

mclaren-indy-500-fernando-alonso
Foto: McLaren Indy

Fernando Alonso mag niet deelnemen aan de Indy 500 op 26 mei. De Spanjaard slaagde zich er niet in om zich te kwalificeren voor de wereldberoemde race.

Fernando Alonso wist zichzelf op zaterdag niet te kwalificeren voor de race. De Spanjaard drong niet door tot de top dertig, waarna op zondag een herkansing volgde.

Geklopt in de shoot-out

Zes coureurs gingen zondag de strijd aan voor de laatste drie beschikbare plaatsen voor de Indy 500. In de zogenaamde ‘shoot-out’ wordt de gemiddelde snelheid gemeten. Alonso kwam in zijn McLaren tot een snelheid van 365,889 kilometer per uur en had op dat moment een startbewijs in handen, maar de Amerikaan Kyle Kaiser (365,920 kilometer per uur) ging hem toch nog voorbij.

indy-500-fernando-alonso-voorkant

Geen ‘Triple Crown’

Voor de F1-legende is dit een grote teleurstelling, want de Spanjaard ging op jacht naar de ‘Triple Crown’: het winnen van de F1 GP van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indy 500. De eerste twee staan al op naam van Alonso en in 2017 maakte hij zijn debuut in de Indy 500. Hij reed toen een goed race, tot zijn Honda-motor hem in de steek liet.

“Het was een moeilijke week, dat is duidelijk. Vier ronden vol gas gereden, maar het was niet snel genoeg”, laat Alonso op Instagram weten. En tegen de Amerikaanse pers zei hij: “Het is heel verleidelijk om weer terug te komen. Misschien in de toekomst.”

Pole voor Pagenaud

Poleposition voor de Indy 500 werd opgeëist door Simon Pagenaud. De Fransman kwam in de tweede kwalificatie tot een snelheid van 370,136 kilometer per uur.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1