Connect with us

Auto Nieuws

Amsterdam verboden terrein voor benzine- en dieselauto’s

Published

on

amsterdam-parkeren-vergunning-gemeente

Vanaf 2030 is onze hoofdstad verboden terrein voor benzine- en dieselauto’s. Vanaf volgend jaar zijn de oude dieselauto’s al niet meer welkom in Amsterdam.

Wethouder Sharon Dijksma van Verkeer wil een schonere lucht voor alle Amsterdammers hebben. Dit schrijft ze in het Actieplan Schone Lucht dat donderdag is gepresenteerd. Amsterdam wil vanaf 2030 geen voertuigen meer die rijden in de hoofdstad op fossiele brandstoffen.

Milieuzone voor personenauto’s

Alleen brommers, bestelwagens, vrachtauto’s en taxi’s werden tot nu toe geweerd. Deze bestaande zones worden volgend jaar uitgebreid met een milieuzone voor personenauto’s. Momenteel rijden in Amsterdam 4.100 auto’s die met de nieuwe regels een bekeuring krijgen als ze in de stad rijden.

Uitstootvrije stad

Eind deze maand worden de plannen besproken in de gemeenteraad. Daarna volgt een periode van inspraak door bewoners. “Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die echt besluit om een uitstootvrije stad te worden”, zegt een woordvoerder van Milieudefensie. “66 procent van de Amsterdammers wil alleen uitstootvrij verkeer in de binnenstad, dus er is veel draagvlak voor dit plan.”

1 Comment

1 Comment

  1. Denis Claus

    6 mei 2019 at 12:47

    Waar stopt die onzin.Denk toch eens aan de zelfstandigen in het stad of moet alles kapot?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1