Connect with us

Auto Nieuws

ANWB start eigen occasions site en gaat de strijd aan met Marktplaats en Viabovag

Published

on

Naast de Bovag heeft nu ook de ANWB een eigen occasionportal online gezet. Op deze website mogen autobedrijven kosteloos hun auto’s aanbieden. Enige voorwaarde die de ANWB stelt is dat het autobedrijf aangesloten moet zijn bij Bovag. Komende week zal de website officieel worden gelanceerd.

“Er zijn koppelingen gemaakt met de dataplatformen van RDC, Autodata en VWE”, vertelt Lars Smit, online marketeer van de ANWB. “We hebben besloten voorlopig enkel auto’s te plaatsen die door Bovag aangesloten bedrijven worden aangeboden. Dan is er in elk geval een vorm van aansprakelijkheid en garantie geregeld. Wij moeten daar als ANWB extra op letten. Als iemand op Autotrack een miskoop doet, zal hij niet gauw naar Autotrack bellen. Wij denken dat dat voor de ANWB toch iets anders ligt. Daarom willen we voorlopig enkel auto’s van Bovag bedrijven.”

Eigen bezoekers bedienen

Bovag kwam recentelijk ook met een online portaal voor occasions onder de naam Viabovag. De vraag is dan ook waarom de ANWB juist nu heeft besloten met dit online portaal te komen. “Per jaar komen er 20 miljoen bezoekers naar het autogedeelte van de ANWB website. Die lezen autotests, krijgen aankooptips en raadplegen de koerslijsten. Maar als ze echt een auto zoeken zeggen wij: kijk maar ergens anders. Door zelf ook occasions aan te bieden verlengen wij de klantreis op ANWB.nl”

Koppeling aan koerslijst

Een uniek onderdeel van de nieuwe occasionsite is dat een aangeboden auto wordt gekoppeld aan de waardering is de koerslijst en aan tests die zijn gedaan door de ANWB. “Zo zie je meteen of een auto goed geprijsd is en wat de voor- en nadelen zijn. Dat is ook de reden dat we geen geld vragen voor het plaatsen van een occasion. Het kan best dat de auto die je aanbiedt, in de test van onze redacteur helemaal wordt afgekraakt”, besluit Smit in gesprek met Automotive Management.

Concurreren met Marktplaats

Met de de nieuwe occasions site gaat de ANWB de concurrentie aan met onder andere Marktplaats en Viabovag. Met name Marktplaats is vanwege de hoge advertentiekosten steeds minder interessant voor de dealers. Die zoeken dan ook alternatieven zoals Viabovag en nu ook de nieuwe site van de ANWB.

Zodra de link naar het nieuwe portaal bij ons bekend is zullen we deze plaatsen. De verwachting is dat deze in de loop van volgende week bekend wordt gemaakt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1