Connect with us

Aston Martin

Aston Martin geeft nog meer beelden vrij van de DBS GT Zagato

Published

on

AstonMartin-DB-Zagoto-linksvoor

Een aantal maanden geleden verschenen de eerste schetsen reeds online. Nu verschijnt de Aston Martin DBS GT Zagato, waarvan er slechts negentien stuks worden gebouwd in het laatste deel van 2020, nog beter op beeld.

Als uitgangspunt heeft men de meest krachtige auto van Aston Martin genomen, de befaamde DBS Superleggera. Geïnspireerd door de wulpse vormen die voorheen de originele DB4 GT Zagato droegen, hebben de ontwerpers van Aston Martin en Zagatos hard gewerkt om een ​​vergelijkbaar model van de tekentafel te toveren.

Of Aston Martin de auto ook technisch heeft aangepakt is niet bekend, maar de 5.2 V12-motor met 725 pk vermogen en 900 Nm koppel levert ook zonder aanpassingen indrukwekkende prestaties. De DBS GT Zagato is onderdeel van de DBZ Centenary Collection, die Aston Martin vorig jaar al aangekondigde.

Naast de negentien exemplaren die het merk van de GT Zagato bouwt, komen er ook negentien stuks van de DB4 GT Zagato Continuation circuitauto. Aston Martin verkoopt de auto’s alleen per duo: een straatauto en een circuitauto. Voor de twee auto’s betaal je zeven miljoen euro, exclusief belastingen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1