Connect with us

Aston Martin

Aston Martin lanceert DBS Zagato en gaat er maar 19 stuks van leveren

Published

on

DBS-GT-Zagato-rechtsvoor
Foto: Aston Martin

Aston Martin heeft de eerste schetsen van de nieuwe DBS GT Zagato gelanceerd. De GT Zagato is een reworking van de DBS Superleggara die speciaal ontworpen is voor het honderdjarig bestaan van het Italiaanse stylingshuis Zagato.

Deze nieuwe auto is gelimiteerd tot 19 modellen en wordt verkocht in combinatie met de GT Continuation. De beide modellen zullen samen zeven miljoen euro gaan kosten exclusief bijbehorende belastingen.

V12 met 715 pk

De DBS GT Zagato beschikt over 715 pk en een 5.2 liter turbo V12. De Zagato Continuation wordt alleen geleverd om mee op het circuit te rijden. Deze zal over een V6 beschikken met 380 pk.

Styling van de auto

De DBS GT Zagato is een reworking van de DBS Superleggera en heeft zijn exterieur te danken aan de originele DB4 GT Zagato. De styling van de auto is gedaan door Aston Martin in samenwerking met Zagato zelf. Aston Martin haalt voor het design de inspiratie uit het design van de originele DB4 GT Zagato. Ook de DBS GT Zagato is voorzien van het voor Zagato typische double-bubble dak.

Levering 2020

De productie van de DB4 GT Zagato start eind 2019. In het vierde kwartaal van 2020 levert Aston Martin de eerste exemplaren van de DBS GT Zagato af. De GT Zagato en de Continuation worden beide, zoals gezegd, alleen als set verkocht.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1