Connect with us

Aston Martin

Aston Martin presenteert de DBS Superleggera Volante met 725 pk

Published

on

Aston_Martin-DBS_Superleggera_Volante-2020-linksvoor
Foto: Aston Martin

Aston Martin heeft de DBS Superleggera Volante gepresenteerd. Het wordt een open versie van de in juni 2018 gepresenteerde DBS Superleggera.

De Superleggera Volante heeft een 5,2-liter biturbo-V12 met 725 pk en een koppel van 900 Nm voor de aandrijving. Ook is er de veelgebruikte 8-trapsautomaat van ZF. De 0-100-sprinttijd neemt maar 3,6 tellen in beslag. De topsnelheid ligt op 340 km/u.

Dak onder extreme omstandigheden getest

Het dak openen neemt 14 seconden in beslag en het dak sluiten duurt 16 seconden. Er zit een knopje in het interieur om deze operatie in werking te stellen. Ook via de afstandsbediening kan tot een afstand van twee meter het dak geopend of gesloten worden.

Het dak is in extreme omstandigheden getest, van de bloedhitte in Death Valley tot de ijskou van de poolcirkel. Daarnaast ging het dak gedurende één maand 100.000 keer open en dicht om het mechanisme te testen.

Aston_Martin-DBS_Superleggera_Volante-2020-zijkant

Nu te bestellen

De DBS Superleggera Volante is nu te bestellen. In Duitsland heeft de open V12-cruiser een vanafprijs van 295.000 euro. Over eventuele prijzen in Nederland is nog niets bekendgemaakt. De Volante gaat vanaf volgend jaar in productie.

Aston_Martin-DBS_Superleggera_Volante-2020-voorkant
Aston_Martin-DBS_Superleggera_Volante-2020-interieur
Aston_Martin-DBS_Superleggera_Volante-2020-linksachter
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1