Connect with us

Aston Martin

Aston Martin presenteert indrukwekkende Rapide E als eerste elektrische auto

Published

on

Aston_Martin-Rapide_E-2020-rechtsvoor
Foto: Aston Martin

Aston Martin heeft onlangs de AM-RB003, de Vanquish, de Valkyrie en de DBS GT Zagato gepresenteerd. Nu heeft het Britse automerk voor de Motorshow van Shanghai een volledig elektrische auto gelanceerd, de Rapide E.

Aston Martin kondigde in 2015 de komst aan van een volledig elektrische versie van de Rapide. Toen zagen we ook al het eerste prototype van de Rapide E. Nu vier jaar later stelt het merk de productieversie voor aan de buitenwereld.

De Rapide E heeft twee elektromotoren op de achteras, die samen goed zijn voor een indrukwekkende 610 pk en een koppel van 950 Nm. De Rapide E is in staat om in minder dan vier tellen naar een snelheid van 100 km/u te accelereren. De topsnelheid van de elektrische auto ligt op 250 km/h.

Actieradius van 320 kilometer

Het accupakket van de Rapide E heeft een capaciteit van 65 kWh en ligt op de plek waar bij normale versie’s van de Rapide een 6,0-liter V12 is gevestigd. Met die accu moet de Rapide E een actieradius van ongeveer 320 kilometer kunnen halen.

Aston_Martin-Rapide_E-2020-linksachter

155 exemplaren

De Rapide E heeft een grotere diffuser aan de achterzijde en speciale aluminium wielen. Een kleine aanpassing aan het interieur zijn de analoge klokken die plaats hebben gemaakt voor een digitaal instrumentarium. Als je er eentje wil hebben moet je snel contact opnemen met Aston Martin. Er komen maar slechts 155 exemplaren beschikbaar voor belangstellenden.

Vanaf volgend jaar op de markt

De Aston Martin Rapide E zal vanaf volgend jaar op de markt komen. Over prijzen heeft het merk nog niets bekendgemaakt. Voor nu zal de Rapide E te zien zijn op de Internationale Motorshow van Shanghai die nog tot en met 25 april duurt.

Aston_Martin-Rapide_E-2020-laadpaal
Aston_Martin-Rapide_E-2020-elektrisch
Aston_Martin-Rapide_E-2020-stuur
Aston_Martin-Rapide_E-2020-wiel-detail
Aston_Martin-Rapide_E-2020-zijkant
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1