Connect with us

Audi

Audi neemt Supercar PB18 in productie: In 1,9 seconden van 0 naar 100 km/u

Published

on

Audi-PB18-e-tron-Concept-2018-featured

Audi heeft besloten om de conceptcar PB18 in productie te nemen. In totaal zullen 50 supercars van de band moeten gaan rollen bij de Duitse autofabrikant. Welke naam de nieuwe auto gaat krijgen is nog onbekend. De naam PB18 zal het niet worden. Deze naam werd gekoppeld aan supercar toen hij voor het eerst werd getoond in het Amerikaanse Pebble Beach in 2018.

Er zijn nog veel vragen onbeantwoord over de nieuwe supersportwagen, maar enkele specificaties zijn al wel naar buiten gebracht. De Audi kan bijvoorbeeld in slechts 1,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Dit wordt bewerkstelligd door drie elektromotoren en een extra boostfunctie.

Introductievideo Audi PB18

Maximaal 775 pk

Voor de achteras krijgt de PB18 twee elektromotoren met een totaal van 476 pk. De vooras krijgt één elektromotor die 204 pk moet gaan leveren. Samen zijn de drie elektromotoren goed voor maar liefst 680 pk. Met de boostfunctie kan de Audi tijdelijk zelfs 775 pk gebruiken.

Bestuurdersstoel en pedalen verschuifbaar

De vol elektrische e-tron is een lust voor het ook en wordt 4,53 meter lang, 2 meter breed en 1,15 meter hoog. Het meest opvallende is misschien wel de cockpit. De bestuurder zit namelijk in het midden. Dit is echter een keuze want de bestuurdersstoel, de drive-by-wire pedalen en besturing zijn te verschuiven.

De actieradius bedraagt volgens de WLTP-norm ruim 500 kilometer. Wat de auto gaat kosten en wanneer de eerste van de band rolt, is nog niet bekend.

Foto’s Audi PB18

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1