Connect with us

Audi

Audi presenteert de Q4 e-tron concept in Genève

Published

on

audi-q4-suv-2019-e-tron-links-voor

Tijdens de autosalon in Genève presenteert Audi een realistisch voorproefje van een nieuw en tevens elektrisch aangedreven model: de Audio Q4 e-tron concept. Een jaar na de onthulling van het eerste volledig aangedreven model van Audi blikt het merk nu vooruit op het productiemodel dat eind 2020 wordt verwacht.

306PK

De Audi Q4 e-tron concept car is een compacte vierdeurs SUV met een lengte van 4,59 meter, een breedte van 1,90 meter en een hoogte van 1,61 meter. De auto beschikt over twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 225KW/306PK. Mede dankzij de quattro vierwielaandrijving duurt de acceleratie van 0-100 km/u slechts 6,3 seconden. De elektromotoren worden gevoed door een grote batterij met een capaciteit van 82 kWh.

Zeer ruim van binnen

Ondanks zijn compacte afmetingen is de Q4 e-tron concept zeer ruim van binnen. Het ruimtelijke karakter wordt nog eens benadrukt door lichte kleuren en heeft de bestuurder onder andere de beschikking over een virtuele cockpit en een groot head-up display met een nieuwe toegevoegde reality-functie.

Sportief weggedrag

Het meest opvallende van de Audi Q4 e-tron concept is zijn sportieve weggedrag. Dat komt mede door de lage en centrale plaatsing, onder het passagierscompartiment tussen voor- en achteras van het batterijpakket, dat 510 kg weegt. Ook de 50/50-gewichtsverdeling draagt bij aan het voor Audi kenmerkende rijplezier.

Elektrisch offensief van Audi

In september 2018 startte Audi zijn elektrische offensief met de e-tron. In de periode tot 2025 komen er in totaal 12 volledig elektrisch aangedreven modellen van het merk op de markt. Audi verwacht dat het dan een derde van alle verkopen met geëlektrificeerde modellen zal realiseren.

Het gamma van elektrisch aangedreven Audi’s wordt heel breed: van een compacte hatchback tot en met een luxe model. Naast SUV’s als de e-tron en e-tron Sportback, komen er ook Avant-modellen en andere carrosserievarianten. Zo gaat de Audi e-tron GT concept show car, de samen met Porsche ontwikkelde dynamische coupé, naar verwachting eind 2020 in productie.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1