Connect with us

Audi

Audi presenteert haar eerste zelfrijdende stadsauto, de AI:ME

Published

on

Audi-AI-ME_Concept-2019-rechtsvoor
Foto: Audi

Audi presenteert een bijzondere autonoom rijdende stadsauto. Het voertuig krijgt de naam AI:ME, waarvan de letters ‘AI’ staan voor Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie).

De 4,30 meter lange, 1,90 meter brede en 1,52 meter hoge Audi AI:ME is volledig elektrisch aangedreven. Op de vooras ligt een elektromotor met een vermogen van 170 pk. De Audi AI:ME heeft een 65 kWh accupakket, maar over de actieradius heeft Audi nog geen uitspraken gedaan.

Level 4 autonoom rijden

De Audi kan zelfstandig rijden volgens level 4. Dat betekent dat deze Audi volledig zelfstandig door specifieke gebieden kan rijden. De auto is zeer geschikt voor rijden op snelwegen of in de stad. Het stuur moet weer vastgehouden worden als de auto buiten een autonoom gebied komt.

Moderne technologieën

De Audi AI:ME beschikt over de modernste technologieën. Het communicatie- en interactiesystemen zijn te bedienen via eyetracking, stemherkenning en touchpads. Film kijken en gamen kan met gebruik van speciale VR-brillen. Door de Noise Compensation heb je niet veel last van storende buitengeluiden, en door elektrochromatisch glas wordt zonlicht buiten de auto gehouden.

LED-verlichting

De LED-verlichting van de AI:ME kan gebruikt worden als communicatiemiddel. De auto kan met de lichten bijvoorbeeld symbolen op het wegdek of op een muur projecteren zodat voetgangers weten dat ze kunnen oversteken.

De Audi AI:ME staat op de Motorshow van Shanghai van dinsdag 16 april tot en met donderdag 25 april.

Audi-AI-ME_Concept-2019-achterkant
Audi-AI-ME_Concept-2019-interieur
Audi-AI-ME_Concept-2019-linksachter
Audi-AI-ME_Concept-2019-planten
Audi-AI-ME_Concept-2019-wiel
Audi-AI-ME_Concept-2019-stoelen
Audi-AI-ME_Concept-2019-zijkant
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1