Connect with us

Audi

Audi presenteert met AI:ME elektrische auto met kunstmatige intelligentie

Published

on

AI:ME is de naam van de nieuwe, toekomstgerichte auto die Audi op 15 april 2019 zal presenteren tijdens Auto Shanghai in China. De concept car geeft de visie van het ‘merk met de vier ringen’ weer met betrekking tot een automatisch rijdende, compacte auto voor de megasteden van morgen.

Audi Design-baas Marc Lichte vertelde eerder al dat het Duitse merk dit jaar twee conceptauto’s zal onthullen die hun tijd tien of vijftien jaar vooruit zijn op het gebied van design. Het eerste model, de AI:ME, is een elektrische auto en debuteert dus binnenkort op Auto Shanghai. De tweede concept car wordt in september gepresenteerd tijdens de IAA-autoshow in Frankfurt.

Artificial Intelligence

In 2017 benutte Audi de IAA-autoshow in Frankfurt ook al voor een soortgelijk doel: een voorvertoning van de Audi Aicon en Audi Elaine. Daarmee wilde het Duitse merk destijds laten zien hoe de vooruitgang in kunstmatige intelligentie en autonoom rijden het exterieur en interieur van Audi zullen bepalen. De verwachting is dat de AI:ME, gezien de naam, ook zal beschikken over geavanceerde functies voor kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence).

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1