Connect with us

Audi

Audi presenteert nieuwe S6 en S7 en verruilt V8 voor dieselmotor

Published

on

audi-a6-grille-voorkant-blue
Foto: Audi

Audi heeft de S-versies van de A6 en A7 gepresenteerd. De modellen worden niet langer door een V8-benzinemotor aangedreven, maar door een dieselmotor.

De S6 en S7 van de eerste generatie A6 en A7 hadden allebei een 450 pk en een koppel van 550 Nm. Ook hadden ze een sterke 4,0-liter V8 benzinemotor. De S6 en S7 die Audi van de huidige generaties A6 en A7 gaat produceren, krijgen een dieselblok met twee cilinders minder. Het nieuwe dieselblok levert, in zowel de S6 als de S7, 350 pk en een koppel van 700 Nm.

Topsnelheid begrenst op 250 km/u

De S6 is in staat om in 5 seconden van 0 km/u naar 100 km/u te sprinten. De S7 heeft 5,1 seconden nodig voor dezelfde klus. De topsnelheid is in alle twee de nieuwkomers begrensd op 250 km/u. Het gemiddelde verbruik ligt in de S6 op 6,3 l l/100 km, en de S7 consumeert 6,5 l/100 km.

Adaptieve dempers

Audi geeft de S-versies een sportonderstel met adaptieve dempers en past de stuurinrichting aan. Een andere optie is adaptieve luchtvering. Het is voor het eerst dat een S-model daarmee beschikbaar is. Op de optielijst vinden we ook een sportdifferentieel op de achteras.

Vier uitlaateindstukken

Aan de buitenkant zijn de S-versies te herkennen aan onder meer een diffuser en vier uitlaateindstukken. Het binnenste wordt aangekleed met zaken als S-logo’s, sportstoelen, speciale bekleding, een sportstuur en aluminium pedalen.

De nieuwe S-modellen komen in deze zomer op de Europese markt. Audi heeft de prijzen voor de S6 en de S7 nog niet bekend gemaakt.

audi-s7-rechtsvoor-red
Audi A6
audi-s7-red-linkachter
audi-a6-linksachter-achterkant
audi-s7-rechtsvoor-grijs
Audi S7
audi-s7-linkachter-grijs
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1