Connect with us

Audi

Audi SQ5 TDI levert ‘kracht op aanvraag’ door elektrische compressor

Published

on

Audi heeft de SQ5 TDI, evenals zijn voorganger uit de eerste generatie, opnieuw uitgerust met een krachtige 3.0 V6 TDI-motor. De motor van de sportieve SUV weet direct beschikbare kracht te combineren met een hoge efficiëntie en laat de SQ5 TDI in een luttele 5,1 seconden versnellen van 0 naar 100 km/u.

Om gelijk nog maar eens een paar getallen op een rij te zetten: de V6-diesel heeft een vermogen van 255 kW / 347 pk, een enorm koppel van 700 Nm en een topsnelheid die is begrensd op 250 km/u. Het verbruik bedraagt 6,6 tot 6,8 liter diesel per 100 kilometer, wat neerkomt op 172 tot 177 gram CO2 per kilometer.

Laag toerental, laag brandstofverbruik

Het elektrische 48 Volt systeem omvat een elektrische compressor (EPC) en een mild-hybride systeem dat de efficiëntie verder verhoogt. Energie wordt opgeslagen in een compacte lithium-ion batterij die onder de bagageruimte is geplaatst. De elektrisch aangedreven compressor zorgt ervoor dat het maximale koppel net boven stationair toerental beschikbaar is.

De EPC is de ideale assistent voor de turbo en biedt uitkomst wanneer de uitlaatgasstroom te weinig energie verschaft om de turbo aan te drijven. Het hoge en vroeg aanspreekbare koppel is direct beschikbaar en houdt het toerental en brandstofverbruik laag bij alledaagse rijsituaties.

Quattro vierwielaandrijving

Net zoals elk S-model van Audi wordt ook de nieuwe SQ5 TDI standaard uitgerust met permanente quattro vierwielaandrijving. De SQ5 TDI is vanaf medio maart te bestellen bij uw lokale Audi-dealer.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1