Connect with us

Auto Nieuws

Automerken keren autobeurs IAA Frankfurt massaal de rug toe

Published

on

iaa-frankfurt-2019-beurs

In september staat de IAA in Frankfurt op het programma. Het is één van de belangrijkste autobeurzen in Europa. Echter zijn er wat problemen ontstaan in aanloop naar het evenement. Steeds meer autofabrikanten hebben aangegeven niet meer deel te nemen.

In een eerder stadium lieten de merken Peugeot, Citroën, DS, Cadillac, Chevrolet, Renault, Alpine, Dacia, Toyota, Mazda, Nissan, Infiniti, Aston Martin, Mitsubishi, Rolls-Royce, Volvo en Tesla weten niet aanwezig te zijn in Frankfurt. Hier blijft het niet bij nu ook Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Suzuki en Subaru hebben afgezegd.

Torenhoge kosten

De reden om af te zien van deelname zijn onder andere de torenhoge kosten voor deelname aan de show. Ook zegt een deel van de afzeggers geen nieuwe modellen te hebben om te presenteren.

Naast alle afzeggingen hebben de Duitse merken Mercedes, Opel, BMW en Volkswagen aangegeven wel van de partij te zijn. Laatstgenoemde zal hier de volledig elektrische ID.3 officieel presenteren. Opel zal op haar beurt de Corsa-e voor het eerst tonen aan het publiek.

12 t/m 22 september

De IAA vindt van 12 tot en met 22 september plaatst in de Messe Frankfurt. De bedoeling is dat de beurs 11 hallen vult met een totaaloppervlak van 200.000 vierkante meter. Of dit na de vele afzeggingen reëel is valt nog te bezien.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1