Connect with us

Auto Nieuws

Automobilist rijdt dure sportwagen in de prak op de A6

Published

on

Een automobilist heeft vorige week donderdag zijn peperdure sportwagen in de prak gereden op de A6 bij Lelystad.

De hele week was het al nat en winderig buiten. Niet echt het weer om met een supercar een rustig rondje te gaan rijden, of nog een stapje verder, met een sluwe Donkervoort. Ondanks de weersomstandigheden ging een automobilist met een D8 GTO de weg op en helaas ging het helemaal mis voor de bestuurder.

Verloor macht over het stuur

Op de A6 bij Lelystad verloor de bestuurder de macht over het stuur en de Donkervoort kwam tegen de vangrail tot stilstand. Er waren gelukkig geen andere auto’s betrokken bij het verkeersongeluk. Mogelijk werd de bestuurder verrast door slippende achterbanden, op het moment dat het gas iets te enthousiast werd ingetrapt door de automobilist.

Donkervoort-D8_GTO-RS-2017-voorkant.

Denis Donkervoort

Managing director Denis Donkervoort, van het gelijknamige sportwagenbedrijf in Lelystad, vertelt over het ongeluk tegenover het AD. ”Hij had de auto net bij ons opgehaald. Dat was voor een winteronderhoudsbeurt. Het gaat dus niet om een nieuwe auto. Dat maakt het niet minder erg natuurlijk. Maar we moeten het ook weer niet groter maken dan het is.”

”Onder vochtige omstandigheden en met veel vermogen kan het fout gaan”, vervolgt Donkervoort. De bestuurder is gelukkig ongedeerd. ”Op een deuk in zijn ego na. Dat is misschien nog wel de grootste schade. Als je na lange tijd weer gaat rijden, is het ook wat wennen. Dan kan het mis gaan. Je ziet deze voertuigen regelmatig op circuits, maar het is een prima te berijden straatauto”, besluit Donkervoort.

340 pk

Een Donkervoort D8 GTO beschikt over een 2.5 liter vijfcilinder met 340 pk. Met een 0-100 tijd van 3,3 seconden en een topsnelheid van 255 km/u is de kleine auto pijlsnel. Donkervoort maakt veertig tot vijftig auto’s per jaar. De hoofdvestiging zit aan de Pascallaan in Lelystad.

donkervoort-politie-lelystad-midden-nederland-D8-GTO
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1