Connect with us

Auto Nieuws

Veel automobilisten hebben liever een app in plaats van een autosleutel

Published

on

Uit onderzoek van onderdelenfabrikant Bosch is gebleken dat 40 procent van de ondervraagden liever een smartphone-app willen om de auto te openen, te sluiten en te starten. Maar liefst drie kwart van de Duitse automobilisten vinden een autosleutel irritant.

De grootste onderdelenleverancier in de auto-industrie luistert naar de naam Bosch. Het bedrijf levert onder andere contactsloten en keyless entry-systemen. Om een beeld te krijgen of de doorsnee automobilist nog tevreden is met de huidige techniek, deed Bosch een onderzoek onder Duitse automobilisten.

Autosleutel irritant

Van de ondervraagden vindt 76 procent de autosleutel irritant. Het zoeken naar de sleutel is de grootste ergernis. Ook vindt slechts 6 procent het nog belangrijk of de sleutel mooi ontworpen en voorzien is van het merklogo van de auto. De mensen die hier wel waarde aan hechten zijn wellicht de bestuurders van de duurdere automerken.

Smartphone-app

Een smartphone-app ziet 40 procent van de ondervraagden wel zitten als vervanger van de autosleutel. Bij gebruikers van een keyless entry-systeem is 54 procent enthousiast over de smartphone-app.

Bosch topman

“Niemand gaat meer zonder smartphone de deur uit. Daarom is er voor allerlei praktische zaken tegenwoordig een app ontwikkeld. Dus waarom niet voor het ontgrendelen van de auto? Nu is het tijd om de conventionele autosleutel te vervangen door een app”, zegt Bosch-topman Harald Kröger.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1