Connect with us

Automerken

Twaalfduizend Europese banen en 6 fabrieken op de tocht bij Ford

Published

on

Ford-F-Series_Super_Duty-2020-neus

De Amerikaanse autobouwer Ford wil weer winstgevend worden in Europa. Om deze doelstelling te bereiken wil het merk eind 2020 twaalfduizend banen schrappen en 6 van de 24 fabrieken sluiten in Europa.

Nederland blijft vooralsnog buiten schot, het gaat om fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Rusland. Door de sluiting van de fabrieken in deze landen zullen daar ook banen verdwijnen. In Duitsland en Spanje zullen alleen banen geschrapt worden.

Deze drastische ingrepen zijn onderdeel van het meerjarenplan van Ford om te herstructureren. Dit meerjarenplan werd begin dit jaar gepresenteerd en moet het bedrijf in totaal bijna 10 miljard euro opleveren. Ford is voornemens om de focus tevens meer te verleggen naar elektrisch en autonoom rijden.

Door de teruglopende vraag en stijgende kosten voor de ontwikkeling van zuinigere auto’s en hybride en elektrische modellen zijn het moeilijke tijden voor de auto-industrie. Ook is de aanpassing van de bestaande motoren om aan de nieuwe overheidseisen te voldoen een behoorlijke kostenpost voor veel merken.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1