Connect with us

Auto Nieuws

Bijzonder speelse Ferrari 488 Pista krijgt wederom internationale erkenning

Published

on

ferrari-488-pista-la-sportive-2018-motorsport

De Ferrari 488 Pista is weer in de prijzen gevallen. Het model van het Italiaanse automerk won de ‘Sportive de l’année’ award van het toonaangevende Franse automagazine MotorSport.

Er waren lovende woorden vanuit de jury wiens verwachtingen werden overtroffen. “Het model liet de concurrentie achter zich met zijn prestaties, de laterale grip, zijn winnende combinatie van motor en transmissie en de elektronische rijdynamiek systemen. Daarnaast is deze auto ook bijzonder speels. De 488 Pista biedt een combinatie van alle zaken die liefhebbers van autorijden wensen.”

Ronderecord
De 488 Pista zette in vergelijking met 11 andere sportwagens een record op haar naam. Het voormalig Formule 1 circuit van Magny-Cours dat een lengte heeft van 4,4 kilometer, deed het model in slechts 1:44.90. Dit is meer dan twee seconden sneller dan het vorige record.

Nieuwste telg
De 488 Pista is de nieuwste telg in de reeks V8 special series modellen – de 360 Challenge Stradale, de 430 Scuderia en de 458 Speciale, die stuk voor stuk internationale erkenning kregen vanwege hun prestaties en het pure rijgedrag – en het model zet een flinke stap voorwaarts, zowel qua sportieve dynamiek als de uitwisseling van componenten uit de racerij. De naam van het model (Italiaans voor ‘circuit’) is een directe verwijzing naar de ongekend rijke historie van Ferrari in de autosport.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1