Connect with us

Auto Nieuws

Bizar: 284 uitgeleende auto’s vermist na APEC top. Speciale politie-eenheid ingezet.

Published

on

In november van het afgelopen jaar werden ruim 300 auto’s ingezet tijdens de top van de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC). De APEC is een organisatie van Aziatische landen en landen die aan de Grote Oceaan grenzen. Het doel van de APEC is het stimuleren van economische groei, samenwerking, handel en investering in de regio.

De auto’s werden speciaal voor deze internationale bijeenkomst aangekocht, maar een speciale eenheid van de politie van Papoea Nieuw Guinea zoekt nog steeds 284 auto’s die verdwenen rondom deze top. De auto’s werden uitgeleend aan functionarissen en zijn nog altijd niet teruggebracht. Onder de vermiste auto’s zitten Toyota Land Cruisers en Mitsubishi Pajeros. Een groot deel zou zijn gebruikt door hulpdiensten.

Van auto’s die reeds gevonden zijn, mist men onderdelen of ze zijn flink vernield. Ook is nu al duidelijk dat negen auto’s zijn gestolen. Gelukkig zijn de duurste modellen – Maserati‘s en Bentley’s – wel terecht. Want de aankoop van deze auto’s lagen rond de 200.000 euro per stuk, en dit riep luid verzet op in het land dat gaat gebukt onder een polio-uitbraak, groeiende aantallen tbc-patiënten en een chronisch tekort aan geld voor doeleinden als gezondheid en educatie. Bekend is al dat negen auto’s zijn gestolen, terwijl enkele van de teruggebrachte exemplaren onderdelen missen of flink zijn vernield.

De gegevens van de personen aan wie de auto’s zijn uitgeleend zijn bekend bij de speciale eenheid, en men heeft goede hoop dat alle 284 voertuigen worden terug gevonden.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1