Connect with us

Auto Nieuws

Bizar: Bestuurder vervoert paard in open pick-up met 113 km/u

Published

on

paard-horse-pickup-houston-texas

Geloof het of niet, in de Amerikaanse staat Texas is het niet illegaal om een paard te vervoeren op je truck of pick-up. De automobilist van een oude Chevrolet Silverado werd gespot met een paard op zijn pick-up terwijl hij 113 km/u reed op de snelweg.

De bestuurder verklaarde dat hij wel een paardentrailer had, maar dat de pick-up niet weg kon rijden met de trailer erachter en dat dit zijn enige overgebleven alternatief was. Een oude Chevy zonder achterklep en kapotte achterlichten was zijn enige optie om het paard in te vervoeren.

Niet illegaal bezig

Reden genoeg voor de politie om de man aan te houden, maar niet om hem een bekeuring uit te delen. De politie zegt dat het niet illegaal was om het paard op deze manier te vervoeren en liet de bestuurder zijn weg weer vervolgen.

De wet van Texas zegt dat het illegaal is om personen onder de 18 te vervoeren op de vloer van een truck of pick-up. Het is tevens ook illegaal om materialen als grind en afval te vervoeren in je achterbak. Er staat niets in de wet over het vervoeren van dieren en, zoals bij deze man, een paard. Vandaar dat de man zijn rit weer kon vervolgen.

Het paard uit het filmpje is gelukkig ongedeerd. Zie hieronder de bizarre rit van paard en wagen.

1 Comment

1 Comment

  1. bianca

    22 maart 2019 at 10:01

    wat erg om zo te doen dit moet verboden worden levens gevaarlijk. de zij kanten zijn te laag geen achter klep. als paard om valt. valt hij de weg op. paard heeft nergens hou vast aan. Ik durf me vondt of schaap 3r nog niet in te zetten . wie zet daar nu paard in. dan vraag je om ongelukken. als
    en hellemaal op gezadeld heb ik nog nooit gezien. een paard moet een hamster om hebben geen zadel en bid. blijkbaar man geen verstand van paarden. Ik denk eerder dat hij op weg is smacht hyis

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1