Connect with us

Auto Nieuws

Bizar: Juwelen autosleutel met een waarde van 500.000 euro

Published

on

autosleutel-diamanten-juweel-karaats-awain-key
Foto: Awain Key

Het Finse bedrijf Awain Key heeft een nieuw soort autosleutel ontworpen. Een juwelen autosleutel, die helaas alleen weggelegd is voor eigenaren van luxe supersportwagens.

Het viel de Finse ex-journalist Jalmari Mattila tijdens rijtesten op, dat luxe autofabrikanten en makers van supercars weinig oog hebben voor het ontwerp van de autosleutels. Het stelde hem teleur dat het hoogwaardige niveau van dergelijke auto’s niet terugkeerde in de sleutels. Dit liet hij weten in gesprek met Motor1.com.

Gelimiteerde oplage

Samen met een ontwerper en een horlogemaker heeft Mattila daarom Awain Key opgericht. Het is een bedrijf dat autosleutels levert die zich kunnen meten met de luxe uitstraling van de supercars. De sleutels worden in gelimiteerde oplage gemaakt, en de klant mag zich hierbij zelf bemoeien met het ontwerp van de sleutel.

Volgens Awain werken de sleutels op de auto’s van Bugatti, Aston Martin, Lamborghini, Bentley, Maybach, Maserati, McLaren, Mercedes-Benz, Rolls-Royce en Porsche.

Drie varianten beschikbaar

Er zijn drie verschillende varianten leverbaar. De prijslijst begint bij 49.000 euro voor de Quantum. Deze autosleutel heeft in totaal 354 diamanten. De Serenity beschikt over 1.250 diamanten en kost tenminste 89.000 euro. De Phantom is met 500.000 euro de duurste van het trio. Deze juwelen autosleutel beschikt over 35 karaats diamanten.

awain-key-diamanten-juweel-autosleutel
awain-key-juweel-diamanten-quantum-serenity-phantom
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1