Connect with us

Auto Nieuws

Bizar: Zwaar beschonken chauffeur met volle bus van de A1 gehaald

Published

on

blauwe-zwaailichten-politie-brandweer-ambulance
Metro.se

De politie kreeg woensdagavond een telefoontje van een bezorgde weggebruiker. Die zag op de A1 een touringcar rijden op een rijstrook met een rood kruis. De bestuurder bleek daarnaast ook moeite te hebben bij het wisselen van rijstroken en schepte hierbij bijna enkele mede-weggebruikers. De politie kwam direct in actie en besloot de touringcar aan de kant te zetten. Tot verbazing van de dienstdoende agenten troffen ze een volle  bus aan met een zwaar beschonken bestuurder.

De bus was onderweg naar het oosten van het land waar een afscheidsfeestje was georganiseerd voor één van de passagiers.  Nadat de bus staande was gehouden en de chauffeur een blaastest had afgelegd, bleek dat hij teveel had gedronken. Het resultaat van de blaastest was een F, een indicatie van mogelijk flink alcoholverbruik.

Na de blaastest werd de chauffeur opstandig en onder dwang meegenomen naar het arrestantencentrum in Borne. Hier bleek dat de 53-jarige chauffeur 795Ugl alcohol in zijn adem had zitten. Dit staat gelijk aan circa 12 glazen bier. Voor de politie zat er niets anders op dan zijn rijbewijs in te vorderen en de man in de cel te gooien. Een promillage van meer dan 351Ugl wordt in Nederland als zware overtreding beschouwd en voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.

De passagiers zijn uiteindelijk door een andere chauffeur naar de feestlocatie gebracht. De politie is de oplettende beller dankbaar voor de melding. Het feestelijk ritje had zonder deze melding vervelend af kunnen lopen voor de inzittenden en overige verkeersdeelnemers.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1