Connect with us

Auto Nieuws

Bizarre prijsverschillen tussen tien gloednieuwe auto’s binnen Europa

Published

on

Ford-Mustang-GT-EU-2018

Er liggen plannen om de BPM te verhogen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Het voorstel wordt momenteel bekeken door het kabinet. Mocht het voorstel worden goedgekeurd dan komt er een BPM verhogen tot wel 50%.

Wat zo vreemd is aan het voorstel is dat deze geen positieve bijdrage levert aan de klimaatplannen. Door de BPM op te schroeven zal de consument sneller kiezen om een gebruikte auto aan te schaffen. Deze stoten doorgaans meer CO2 uit dan nieuwe auto’s.

Maar hoe duur is een Nederlandse auto nu daadwerkelijk? AutoRAI koos tien willekeurige auto’s en vergeleek de prijzen met vijf andere Europese landen. Hierbij is het uitgegaan van de huidige situatie, en dus zonder de voorgestelde BPM verhoging.

Schokkende resultaten

De resultaten zijn schokkend te noemen. “De prijsverschillen variëren van 57,8 procent op een Ford Mustang V8 tot 7 procent op een Opel KARL”, zo is de conclusie van Tom Nederend van AutoRAI. “Het verschil met de andere landen, die onderling niet heel veel voor elkaar onder doen, zit ‘m vrijwel 1 op 1 in de hoogte van de BPM in Nederland.”

Bron: AutoRAI
2 Comments

2 Comments

  1. Theo

    28 maart 2019 at 17:01

    Nederanders zijn de melkkoeien van Europa, het schorem dat ons regeert vindt het heerlijk om ons uit te persen……elk volk krijgt de regering die het verdient

  2. Bob

    6 september 2019 at 11:14

    Hoe kan een auto als de Mustang nou meer dan 2x!!! zoveel kosten in vergelijking met andere E.U. Landen???!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1