Connect with us

Auto Nieuws

Blussen en bergen van in brand vliegende elektrische auto groot probleem

Published

on

brandende auto stockfoto

Van het spontaan in brand vliegen van een elektrische auto kijkt men tegenwoordig niet meer op. De fabrikanten zijn druk bezig met het vinden van de oorzaak van deze branden, maar nog steeds is er niet genoeg informatie voor het blussen en bergen van een brandende elektrische auto.

De brandweer zit samen met fabrikanten aan tafel tijdens onderzoeken naar oorzaken en bestrijdingsmethodes, maar een echt beleid is er nog niet. “De brandweer leert gaande weg van elk incident en heeft al een redelijk beleid opgesteld”, aldus Nils Rosmuller van het IVF (Instituut Fysieke Veiligheid).

Lithium Ion batterij

Blussers identificeren eerst de auto met een speciaal Crash Recovery System. Blijkt het een elektrische auto te zijn, dan is het belangrijk om het type batterij te herkennen. Gaat het om een nikkel-metaalhydride-batterij, dan is het redelijk simpel en gaan de bluswerkzaamheden door als normaal, maar gaat het om een Lithium Ion batterij, die bijvoorbeeld in Tesla’s zit, is het een ander verhaal.

In de elektrische auto’s die spontaan in de brand vliegen zit voornamelijk de Lithium Ion batterij die zelfs na het blussen weer kan ontbranden. Deze accupakketten moeten na het blussen dan ook gekoeld blijven, en het is aan de brandweer om te bepalen hoe lang ze de auto moeten blijven koelen om een tweede ontbranding van de accu te voorkomen.

Oorzaak nog niet gevonden

De oorzaak van het spontaan in brand vliegen van elektrische auto’s is nog steeds niet gevonden. De brandweer zal er niet achter komen, want zij sturen de uitgebrande auto’s rechtstreeks terug naar de fabrikant en deze hebben ook nog steeds geen idee wat de oorzaak kan zijn.

2 Comments

2 Comments

  1. koopmans rudy

    11 juni 2019 at 20:47

    En dan heb je nog MEER VEERVUILING dan de rest ???

  2. Depauw lisette

    15 juni 2019 at 20:03

    Ze willen de werld gans om zeep! Het eene voor de opwarming van de aarde schrappen en het andere zorgd voor nog meer vervuiling en GEVAAR ! Laat die wagen aar in je garage staan ! Zelfde met de oplaadbare fietsen ! Hoeveel zijn er al in brand gevlogen ??????

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1