Connect with us

Auto Nieuws

BMW brengt eerbetoon aan Gandini met de BMW Garmisch

Published

on

BMW-Garmisch_Recreation_Concept-2019-linksvoor

Tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este presenteert BMW een wel heel bijzondere creatie. De Duitse autofabrikant brengt een zoekgeraakte concept-car uit 1970 namelijk gewoon weer terug.

“Marcello Gandini is voor mij een van de grootmeesters van autodesign en zijn auto’s zijn altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor mijn werk”, zegt Adrian van Hooydonk, Senior Vice President van BMW Group Design. “De BMW Garmisch voor de tweede keer bouwen, gaf ons de gelegenheid om een ​​eerbetoon te brengen aan Dhr. Gandini, een van zijn minder bekende auto’s te herdenken en Bertone’s stilistische invloed op de evolutie van het BMW-ontwerp te benadrukken.”

Trouw gebleven aan origineel

De nieuwe BMW Garmisch is trouw gebleven aan de originele auto, en is tevens een prachtig voorbeeld van BMW’s expertise in ontwerponderzoek en prototypebouw. De originele documenten van de BMW Garmisch waren niet echt bruikbaar, en daarom moesten de ontwerpers elk detail van de buitenkant en het interieur van de auto uit een kleine selectie van periodeafbeeldingen halen, waarvan de meeste alleen in zwart en wit beschikbaar waren.

Goedkeuring vragen

“Toen ik voor het eerst hoorde dat BMW de BMW Garmisch wilde recreëren, was ik een beetje verrast”, herinnert Marcello Gandini zich van zijn eerste ontmoeting met Adrian van Hooydonk, die hem in de zomer van 2018 in Turijn bezocht om zijn goedkeuring te vragen. “Nu ben ik erg blij dat ik deel kon uitmaken van dit project en blij dat BMW ervoor koos om dit leuke verleden te herinneren. Na de laatste auto te hebben gezien, is het moeilijk om het zelfs te onderscheiden van het origineel.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1