Connect with us

Auto Nieuws

BMW introduceert gratis opladen voor select aantal auto’s

Published

on

BMW-7-Series-2020-left-front
Foto: BMW

BMW presenteert de tweede generatie van de Plug-In Hybride modellen van de 7-serie, de 3 Serie Sedan en de X5 op de Autosalon van Genève begin volgende maand. Maar het grootste nieuws is dat de Duitse autofabrikant zegt dat ze het opladen, dat aangedreven wordt uit hernieuwbare energiebronnen, gratis zullen aanbieden aan hun klanten.

In de BMW 745e wordt het elektrische bereik verhoogd tot maximaal 55 km, in de BMW 330e tot maximaal 60 km en in de BMW X 5 tot maar liefst maximaal 80 km. Met de komst van het gratis opladen zal het gebruik van de auto voordeliger worden.

BMW-7-Series-2020-left-view
BMW 7 Serie voor 2020

BMW kondigt ook aan een select aantal elektrische voertuigen van gratis, groene elektriciteit te voorzien. Na eerdere proeven in Zwitserland en Frankrijk, zal het uitgebreide gratis groene stroom pakket ook worden aangeboden in Duitsland. Daar is het vanaf april mogelijk om met gratis elektriciteit, gesponsord door BMW, rond te rijden.

Niet de eerste met gratis stroom

BMW is niet het eerste automerk dat het aandurft gratis stroom te leveren. De Nissan Leaf, die eind deze maand in Nederland beschikbaar is, kan technisch gezien ook al gratis stroom leveren aan zijn klanten en gaat dat nu ook doen. Ook merken als Volkswagen en Tesla zijn van plan het gratis stroom pakket in te voeren voor hun klanten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1