Connect with us

Auto Nieuws

BMW presenteert de nieuwe BMW X5 xDrive45e iPerformance

Published

on

In de loop van 2019 zal de BMW X5 serie uitgebreid worden met een zogenaamde plug-in hybridevariant. Dit maakt BMW vandaag bekend. De BMW X5 xDrive45e iPerformance combineert de zescilinder-in-lijn benzinemotor met BMW TwinPower Technologie met de nieuwste BMW eDrive technologie. De voordelen ten opzichte van zijn voorganger zijn de verbeterde elektrische actieradius en een significant lagere CO2-uitstoot.

De acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur is 5,6 seconden, een hele seconde sneller dan zijn voorganger. Het gemiddelde brandstofverbruik is gereduceerd tot 2,1l/100 km met een uitstoot van CO2-uitstoot van 49 g/km. Deze resultaten zijn berekend op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus en aangepast aan NEDC voor vergelijkingsdoeleinden.

De BMW X5 combineert een 201 kW (286 pk) sterke 3,0-liter zescilinder-in-lijn benzinemotor van de huidige BMW EfficientDynamics familie, gecombineerd met de nieuwste generatie BMW eDrive technologie. Laatstgenoemde heeft een elektrische vermogen van 82 kW (112 pk). Samen leveren de krachtbronnen een systeemvermogen van 290 kW (394 pk) en een maximumkoppel van 600 Nm.

Verder is de nieuwe X5 voorzien van een 8-traps Steptronic automaat van de nieuwste generatie en BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving. Op deze wijze worden altijd de vier wielen aangedreven, ongeacht of volledig elektrisch, uitsluitend op benzine of gecombineerd gereden wordt. Dit garandeert te allen tijde een dynamisch rijgedrag op de weg en superieure off-road prestaties op onverharde wegen. De topsnelheid van de BMW X5 xDrive45e iPerformance bedraagt 235 km/h.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1