Connect with us

Auto Nieuws

BMW zet alvast 1,4 miljard euro opzij voor megaboete

Published

on

De autofabrikanten staan er de laatste jaren niet al te goed op. Het begon in 2015 met de sjoemelsoftware van Volkswagen, hetgeen een boete opleverde van 1,8 miljard euro. Ook dochter Porsche kwam eerder deze week negatief in het nieuws toen het Duitse gerechtshof een boete oplegde van meer dan een half miljard euro.

De volgende autogigant die een megaboete staat te wachten is BMW. Het concern heeft 1,4 miljard euro opzij gezet voor een mogelijke ‘kartelboete’. Of BMW het bedrag daadwerkelijk met gaan betalen is afhankelijk van de uitslag van het onderzoek.

De Europese Commissie maakte vorige maand bekend dat er een onderzoek is gestart naar mogelijke kartelvorming door BMW, Daimler en VW. De partijen zouden jarenlang hebben samengespannen om de uitrol van milieuvriendelijke technologie voor personenwagens te beperken.

BMW werd twee maanden geleden nog vrijgesproken van het vermeend sjoemelen met de uitstootwaarden van haar dieselmotoren. Wel krijgt BMW een boete van 8,5 miljoen euro opgelegd voor het overschrijden van de uitstootnormen bij 7965 auto’s. De boete werd zonder protest betaald en de auto’s zijn inmiddels geupdate.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1