Connect with us

Auto Nieuws

Bosch moet 90 miljoen euro betalen na schikking in dieselschandaal

Published

on

diesel-greenpeace-duitsland
Sven Mandel

De volgende boete in het dieselschandaal is een feit. Deze keer gaat de ‘eer’ naar technologieconcern Bosch. Het Duitse bedrijf heeft in Duitsland geschikt met de openbare aanklager en moet 90 miljoen euro overmaken voor haar rol in het dieselschandaal bij onder meer Volkswagen.

Het bedrijf leverde op grote schaal apparatuur die was uitgerust met motormanagementsoftware. Volkswagen gebruikte deze weer bij zijn sjoemelsoftware om emissietesten te manipuleren. Het gevolg was dat wagens schoner uit de tests kwamen dan ze daadwerkelijk waren.

Nalatigheid

De reden dat Bosch als toeleverancier wed aangeklaagd is nalatigheid. Volgens Duitse justitie had het bedrijf beter moeten controleren hoe hun software werd gebruikt. Mede door dit niet te doen kon er zo lang worden gefraudeerd.

Volkswagen werd vorig jaar nog beboet met een bedrag van 1 miljard euro. Ook Porsche kreeg onlangs een fikse boete aan de broek van iets meer dan een half miljoen euro. De verwachting is dat er in de toekomst nog meer boetes zullen volgen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1