Connect with us

Auto Nieuws

Boze boeren gooien auto’s van dierenactivisten omver

Published

on

Dierenactivisten hebben woensdag tien uur lang een varkenshouderij in het Brabantse Boxtel bezet. De politie heeft alle 125 activisten naar buiten gekregen die de leefomgeving van de varkens betitelden als een “gijzeling”.

De politie was bang dat de dierenactivisten de varkens zouden loslaten en deed de staldeuren dicht. De sfeer werd hierna steeds grimmiger en boeren uit de omgeving, die in grote getalen en met trekkers kwamen opdagen, gooiden uit boosheid meerdere auto’s van de activisten omver.

Tegendemonstratie

De politie heeft tientallen demonstranten die zich niet konden legitimeren of niet wilden vertrekken aangehouden. De rest van de activisten zijn onder politiebegeleiding weggebracht en geregistreerd.

Aanhoudingen

“We hebben de activisten gevorderd om te vertrekken”, meldde de politie om 10 uur ‘s avonds. “Iedereen die vrijwillig vertrekt, wordt om legitimatie gevraagd. Iedereen die zich niet kan legitimeren of niet wil vertrekken, wordt aangehouden”, aldus een woordvoerder van de politie. De actie duurde tot ongeveer half twaalf ‘s avonds.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1