Connect with us

Auto Nieuws

Breaking: Ferrari lanceert speciaal one-off, de Prototipo P80/C

Published

on

Ferrari-P80-C-1-linksvoor-zijkant

Bij Ferrari zijn ze druk in de weer geweest met een speciale one-off. De Prototipo P80/C is maandagmiddag gepresenteerd op de Facebook pagina van de Italianen.

De Ferrari Prototipo is een one-off, met de 488 GT3/GTE als basis. De Prototipo beschikt over een 3.9 biturbo V8, die we kennen uit de 488, 488 Pista en de F8 Tributo. De cockpit en het stuur hebben elementen van de 488 GT3/GTE. Het is niet bekend of de one-off car ook straatlegaal gaat zijn.

Blackbird

Voor deze sportauto, die de Prototipo gaat heten, heeft Ferrari in samenwerking met Blackbird Concessionaires een film gemaakt. Blackbird Concessionaires is een officiële Ferrari-dealer in Hong Kong.

Wel is duidelijk dat de eindbestemming van de Prototipo Hong Kong wordt. Een Ferrari-verzamelaar uit de speciale bestuurlijke regio van China, bekend op Instagram onder de naam Mr Tk, is de toekomstig eigenaar van de one-off.

Speciale one-off

Klanten kunnen bij Ferrari een verzoek indienen om een one-off te laten bouwen op basis van een bestaande Ferrari. Deze auto’s kosten enkele miljoenen euro’s. Meestal gaan deze one-offs naar een bestaande collectie. Het blijft om die reden de vraag of we deze Prototipo ooit op op een circuit weer gaan zien.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1