Connect with us

Auto Nieuws

Britse journalisten klaar met geklaag Hamilton: “Kan beter zijn mond houden”

Published

on

lewis-hamilton-mercedes-f1-lauda
Foto: Mercedes F1

Lewis Hamilton won afgelopen zondag de GP van Monaco. Toch kon de Brit rekenen op felle kritiek uit eigen land. Journalisten en oud Formule 1-coureurs Martin Brundle en Karun Chandhok zijn helemaal klaar met het geklaag van Hamilton op de boordradio.

“Ik heb het te doen met de engineer van Lewis”, zegt Chandhok in zijn column op de website van Sky Sports F1. “Die man, genaamd Pete Bonnington, moet wel erg veel geduld hebben. Lewis bleef maar zeuren over zijn versleten banden, terwijl hij nog iedere ronde voorop lag. ‘Begrepen’ was het antwoord steeds, maar ik had me als engineer niet kunnen inhouden. Lewis doet er beter aan om gewoon zijn mond te houden en met zijn prijs naar huis te gaan, want hij wist zelf al heel goed dat hij de race ging winnen.”

lewis-hamilton-mercedes-f1-pitstop

“Wat dacht Lewis nou?”

Martin Brundle deelt de mening van zijn collega en snapt Hamilton ook niet. “Ik snap nog steeds niet waarom Lewis altijd maar over zijn banden zeurt, als hij er vervolgens altijd een race mee wint. Ik dacht eerst dat het was om de concurrentie in de war te brengen, maar dat was totaal niet logisch in Monaco. Hier had Bonnington wel wat scheldwoorden mogen gebruiken van mij, zeg. Wat dacht Lewis nou? Dat ze hem naar binnen zouden halen en hem als vijfde lieten eindigen?”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1