Connect with us

Auto Nieuws

Bugatti La Voiture Noire nieuwste supercar voor Christiano Ronaldo

Published

on

Bugatti-La_Voiture_Noire-2019-neus

De duurste personenwagen ooit is mogelijk aangeschaft door Juventus-stervoetballer Christiano Ronaldo (34). Britse en Italiaanse media melden dat het gaat om de gitzwarte supercar van Bugatti.

De La Voiture Noire met een 8 liter-turbomotor haalt een topsnelheid van maximaal 420 km/uur. De Portugees moet diep in de buidel, want de Bugatti kost maar liefst 11 miljoen euro. Met een geschat jaarinkomen (vorig jaar) van 30 miljoen euro mag Christiano zichzelf eigenaar noemen van een uniek exemplaar, want van de Bugatti La Voiture Noire wordt slechts 1 exemplaar gemaakt.

Laatste exemplaar spoorloos

Het racemonster is gestyled naar de Bugatti Type 57 SC Atlantic, waarvan er tussen 1936 en 1938 vier zijn gemaakt. Drie van de Atlantic Coupé’s zijn in handen van schatrijke verzamelaars die er circa 40 miljoen euro voor betaalden. Het laatste exemplaar is nog altijd spoorloos. Kenners vermoeden dat, als de auto ooit wordt gevonden, er makkelijk 100 miljoen voor zal worden betaald.

110-jarige jubileum

Ook voormalig voorzitter van Volkswagen Ferdinand Piëch wordt genoemd als ‘eigenaar’. Hij zou Bugatti opdracht hebben gegeven het racemonster te bouwen ter viering van het 110-jarige jubileum van het Franse merk. Op de autoshow van Genève stond de supercar te koop voor 16,7 miljoen euro. Media spreken over een aanschafprijs van 11 miljoen. Het is onduidelijk waarom Buggati de prijs met bijna 6 miljoen liet zakken.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1