Connect with us

Auto Nieuws

CEO Elon Musk: “Tesla komt binnen twee jaar met auto zonder stuur”

Published

on

Tesla-Model-3-2018-linksvoor
Foto: Tesla

De CEO van Tesla, Elon Musk, heeft deze week gezegd dat de autofabrikant binnen twee jaar een auto zonder stuur zal leveren. Volgens Musk zullen klanten na verloop van tijd niet anders meer willen.

Volgens Musk is Tesla heel dicht bij volledig zelfrijdend de weg op gaan. In tegenstelling tot de meeste andere bedrijven die werken aan zelfrijdende auto’s, wil Tesla deze techniek van autonome auto’s nu al in voertuigen voor klanten.

Tesla Model 3

Velen speculeren dat de Model 3 van Tesla zo was ontwikkeld dat het net zo goed oogt met als zonder stuurwiel. Musk wil niet zeggen of het gaat om de Model 3, maar voorspelde dat consumenten zullen eisen dat ‘mensen deze twee ton zware moordmachines niet langer mogen besturen’ en dat het daarom logisch is om het stuur te verwijderen en computers de boel over te laten nemen.

Zelfrijdende taxi’s

Het voornemen om het stuur te verwijderen past in Musks plannen om Tesla-eigenaren vanaf volgend jaar al de mogelijkheid te bieden om hun auto’s te verhuren als zelfrijdende taxi’s. Tesla-bezitters kunnen op die manier geld verdienen op het moment dat ze er zelf geen gebruik van maken.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1