Connect with us

Auto Nieuws

Circuit Assen weer volop in de race voor Formule 1 GP: “Brief is een politiek spel”

Published

on

f1-circuit-tt-assen

De strijd tussen Circuit Zandvoort en circuit Assen promotor
Stichting The Netherlands Grand Prix Foundation is weer volledig losgebarsten nadat de overheid dinsdag een subsidieaanvraag vanuit Zandvoort weigerde. Gevraagd werd om een subsidie van jaarlijks 5 miljoen euro om de Formule 1 terug naar Zandvoort te halen. Het plan werd door minister Bruins van sport van tafel geveegd.

Het nieuws was koren op de molen voor Circuit Assen dat naar eigen zeggen nog altijd in de race is om de Formule 1 naar Nederland te halen. Dit in tegenstelling tot de brief die dinsdag opdook waarin de eigenaren van de F1 beweren dat Zandvoort de nog enig overgebleven kandidaat is.

Volgens Jos Vaessen van Stichting The Netherlands Grand Prix Foundation betreft het een politiek spelletje. “Dit is een politiek spel. Het valt daarnaast niet uit te sluiten dat deze brief is gebruikt als drukmiddel richting de overheid.”

“Wij zullen geen verzoek indienen voor subsidie,want bij ons is de financiering voor een F1 race al rond”, vervolgt hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. “Het circuit is in 2020 klaar en we zullen in oktober een nieuwe asfaltlaag aanbrengen waardoor de baan gereed is voor de Formule 1.”

“Wij zijn gefocust op onze communicatie met de FOM en gaan eind februari tot begin maart naar Londen om zaken te bespreken. Wij gaan er dan ook vanuit dat wij een alternatief zijn voor Zandvoort.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1