Connect with us

Auto Nieuws

Column: ‘Neerlands Bulletje’

Published

on

Neerlands-bulletje-red-bull-rood-wit-blauw

Als een stier die reageert op een rode lap, neem ik een oppeppertje. Het blikje valt uit mijn handen als ik in mijn binnenspiegel kijk. In de verte zie ik de stip groter worden en deze rode auto maakt dat ik me klaar maak voor een wedstrijdje bij het verkeerslicht.

Zwaar gebrul naast me probeert me te intimideren. Vastbesloten om dat bulletje te verslaan, hou ik mijn poot stijf boven het gaspedaal. Ik ben immers niet voor de poes. De patser voelt zich een hele vent en kijkt me uitdagend aan. Die vent lijkt wel verdomd veel op die gast die met de snelheid van het licht boodschappen kan kopen. ‘Zal hij wel de koopjes hebben gezien?’  ‘Haastige spoed is zelden goed.’

‘Groen!’ Ik geef gas en binnen een seconde twijfel ik of ik op de rem heb getrapt. De meneer is al uit zicht en ik voel me een sufferd. Baas boven baas: ‘Onze Max reed toen hij vier jaar was in een kart en ik had een loopfiets.’ Gelukkig het heeft niets te maken met talent maar alles met middelen.

Ik moest van mijn ouders naar school ook al had ik ook wat beters te doen. Ik prijs zijn ouders om hun moed om hem op zijn zestiende de ruimte te geven om zijn hart te volgen. ‘Wat zou er zijn gebeurd als zij dat niet hadden gedaan, vraag ik me af. Zou hij dan ook iedere zondag voor de tv hebben gezeten,  kijkend naar een held met een leven waarvan jongeren dromen?’

Als mijn dochter thuis komt vraag ik haar naar haar cijfers. ‘Mam, zeur niet zo, ik heb alles onder controle en ga volgend jaar ‘gewoon’ naar de universiteit (denk ik).’ Gelukkig heb ik geen  talenten die ik heb overgedragen aan mijn kind waardoor zij mij op zondag aan de buis zou hebben gekluisterd om met dichtgeknepen ogen te kijken naar gevaarlijke acties die ze uitvoert.  Alles heeft een prijs en laat die jongen veilig blijven en bakken met geld verdienen zodat zijn ouders altijd kunnen slapen.

Max, succes!

Marissa

Met twee boeken op haar naam, haar werk als columnist en haar blog Lentepret op Blogger schrijft ze naar hartenlust over onderwerpen die haar bezig houden. Er is geen rode draad in de onderwerpen te herleiden en dat maakt het lezen van haar korte verhalen verrassend. Wereldwijd bereikt ze mensen met haar grappige stukjes tekst. Haar ambitie is niet om literair te schrijven maar laagdrempelig en bereikbaar voor Jan Rap en zijn maat. Zelfspot is haar niet vreemd en schaamte komt altijd na de zonde.

1 Comment

1 Comment

  1. Avdlinden

    29 maart 2019 at 18:45

    Verfrissend leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1