Connect with us

Auto Nieuws

CUPRA viert eerste verjaardag met onthulling van sportieve SUV Formentor

Published

on

seat-cupra-voorkant-detail-autosalon-2019

We zijn niet exclusief, maar zeldzaam. Niet industrieel, maar ingenieus. Niet op maat, maar speciaal. Niet afgestemd, maar aanpasbaar. Op deze manier presenteert het Spaanse Cupra zich op haar website.  Het zelfstandige merk binnen het SEAT concern viert haar eerste verjaardag met de onthulling van de plug-in hybride Formentor.

De concept car maakt haar debuut tijdens de Autosalon van genève die plaatsvindt van 7 tot en met 17 maart. De Formentor mag worden gezien als een sportieve SUV. “De krachtige plug-in hybride verenigt de voordelen van een sportwagen met die van een SUV. Een formule voor succes, in een tijd waarin het cross-over segment enorm groeit”, aldus de lezing van Cupra zelf.

Formentor is een alleskunner

De Formentor is voorzien van een benzine plug-in hybride aandrijflijn met 180 kW/245 pk. Dankzij de DSG-automaat met dubbele koppeling, het intelligente DCC-onderstel, een sperdifferentieel en het Progressive Steering-systeem kan de Formentor in alle situaties uit de voeten.
De auto is verder uitgerust met een relatief grote batterij, waardoor hij tot maximaal 50 kilometer ver kan komen op elektrische kracht alleen (WLTP).

Bijzonder interieur

De Cupra is voorzien van bijzonder interieur. Het dashboard valt op, want het lijkt te zweven en loopt als een horizontale lijn van portier naar portier. De kuipstoelen zijn bedrukt met leer en koolstofvezel. De interieuraccenten zijn hoogglans zwart- en donker chroom. De digitale cockpit geeft je toegang tot alle benodigde informatie. Het navigatiesysteem is verwerkt in een 10-inch scherm.

Foto’s Cupra Formentor


Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1