Connect with us

Auto Nieuws

Dakar Rally verhuist van Zuid-Amerika naar Saoedi-Arabië

Published

on

Nasser-Al-Attiyah-2011-Dakar-Rally
Foto: Wikipedia

De Dakar Rally neemt na elf jaar afscheid van Zuid-Amerika. De rally zal in 2020 voor het eerst verreden worden in Saoedi-Arabië.

In het jaar 1979 begon de Dakar Rally met een route van Parijs naar de hoofdstad van Senegal, Dakar. Tot en met 2007 was de wedstrijd in Afrika, maar in 2008 werd de rally afgelast vanwege de angst voor terroristische dreigingen in het noorden van het continent. In 2009 verhuisde Dakar naar Zuid-Amerika. De afgelopen elf rally’s werden in Argentinië, Bolivia, Paraguay, Peru en Chili gereden.

Financiële problemen

De editie van begin dit jaar was in Peru. Voor het eerst in de historie ging het parcours slechts door één land. Andere Zuid-Amerikaanse landen als Chili en Bolivia besloten op het laatste moment, vanwege financiële redenen, het evenement aan zich voorbij te laten gaan.

Onbeperkte mogelijkheden

“We hebben nu in Saoedi-Arabië onbeperkte mogelijkheden om een fantastische route uit te tekenen”, vertelt directeur David Castera. “Alle aspecten van rallyrijden zullen aan bod komen in dit gebied, dat gemaakt is voor de Dakar.”

De organisatie hoopt op meer financiële zekerheid door de deal met het rijke Saoedi-Arabië. Het gaat in eerste instantie om een contract voor vijf jaar. Op 25 april zullen op een persconferentie in Al Qiqqiya meer details bekend worden gemaakt over bijvoorbeeld de route.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1