Connect with us

Auto Nieuws

De comeback van de beroemdste sportauto van Toyota is een feit

Published

on

Toyota-Supra-2020-zijkant

Wereldberoemd werd de Toyota Supra in “the Fast and the Furious” films waar de sportauto van Toyota meerdere de hoofdrol vertolkte in de race-scenes. Een cultstatus kreeg de Supra onder jongeren, en nu is de Toyota Supra terug in een heel nieuw jasje.

Net als het vorige model heeft de Toyota Supra een zescilinder-lijnmotor, een lange neus en een compacte cabine. Tien jaar geleden nam Toyota de Supra uit de productie, maar na de positieve ontvangst van de Toyota GT86 leek het de Japanners een goed idee om ook de Supra weer tot leven te wekken.

De voor- en achterzijde doen denken aan de vorige generatie Supra, de rest is geïnspireerd op de legendarische 2000GT uit de jaren 60. Met een 340 pk motor laat de nieuwste telg van Toyota het hart van menig raceliefhebber sneller kloppen. Zeker na het indrukken van de Sport-knop, waardoor de besturing directer reageert, de bak sneller schakelt en het gaspedaal een kortere slag krijgt.

De 3.0 zescilinder motor met twee turbo’s laat nauwelijks merken dat er turbokracht is toegevoegd en het koppel van 500 Newtonmeter is de trekkracht ook bij lagere toerentallen enorm. De Toyota Supra sprint van 0-100 km/uur in 4,3 seconden en heeft een topsnelheid die gelimiteerd is op 250 km/uur.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1