Connect with us

Auto Nieuws

De goedkoopste caravanvakantie vindt je bij onze Oosterburen

Published

on

busje-camper-camperbusje

De schoolvakantie is begonnen, en steeds meer mensen benutten ook deze vakantie om daadwerkelijk op vakantie te gaan. Voor wie dit jaar met de camper of auto op vakantie gaat en op zoek is naar een goedkope vakantiebestemming, kan het beste naar onze Oosterburen vertrekken.

Uit een onderzoek van ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, is gebleken dat men Italië maar beter kan overslaan. Met prijsstijgingen van meer dan vier procent heeft het Zwitserland inmiddels van de eerste plek gestoten als duurste campingland van Europa. Een overnachting in Italië kost nu gemiddeld 48,35 euro.

Hoogseizoen

Een gezin met twee volwassenen en een 10-jarig kind betaalt op een Europese camping deze zomer gemiddeld 37,56 euro in het hoogseizoen. De vergelijkingsprijs is inclusief staanplaats voor auto en caravan, evenals de belangrijkste verplichte bijkomende kosten zoals elektriciteit, warme douches en toeristenbelasting.

Zwitserland op plek twee

Zwitserland staat dus op plek twee als duurste land voor een caravanvakantie met 44,90 euro per nacht. Op plek drie en vier volgen Denemarken met 42,02 euro en Spanje met 40,42 euro. In Nederland ligt de prijs nog net onder de 40 euro (39,75 euro) en in Kroatië betaal je 38,66 euro per nacht.

Goedkoopste vakantiebestemmingen

De goedkoopste vakantiebestemmingen zijn de familiecampings in landen als Frankrijk (38,54 euro), Oostenrijk (37,02 euro) of in Zweden (37,02 euro). Het goedkoopste campingland van Europa is Duitsland. Na een prijsstijging van ongeveer één euro in vergelijking met vorig jaar, betaalt een gezin dit jaar gemiddeld 30,31 euro per nacht.

De evaluatie is gebaseerd op de prijzen van ongeveer 5.500 campings in de ADAC Campinggids 2019

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1