Connect with us

Auto Nieuws

De krachtigste Ford ooit luistert naar de naam Mustang Shelby GT500

Published

on

Ford-Mustang_Shelby_GT500-2020-neus

Geweldig nieuws voor autoliefhebbers die wel houden van een paar pk-tjes meer. Ford heeft namelijk de cijfers bekend gemaakt van de begin dit jaar onthulde Mustang Shelby GT500. Deze cijfers maken deze Mustang de snelste straatlegale auto ooit van het merk.

Bij de onthulling van de Mustang Shelby GT500 sprak Ford nog over een vermogen van ‘iets meer dan 700 pk’, maar niets is minder waar. De 5,2 liter V8 motor van deze krachtpatser zorgt ervoor dat de nieuwe Mustang maar liefst 770 pk onder de motorkap zal herbergen. Met een maximum koppel van 847 Nm maakt dit van de V8 de krachtigste motor ooit.

Dogde heeft met de 840 pk sterke V8 uit de Challenger Demon een nog krachtigere motor, maar deze auto is gemaakt voor de dragstrip. Dus is de Ford Mustang Shelby GT500 in ieder geval de krachtigste straatlegale auto ooit die Ford zelf geproduceerd heeft.

Topsnelheid begrensd

Ford laat verder weten dat de topsnelheid van de nieuwe GT500 begrensd wordt op 290 kilometer per uur, zodat er meer geld in belangrijkere zaken kan worden gestoken. Hieronder vallen bijvoorbeeld zaken als aerodynamica en een automatische transmissie.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1