Connect with us

Auto Nieuws

De Mustang Mach E wordt de eerste elektrische SUV van Ford

Published

on

ford-mustang-mach-1-voorkant
Foto: Ford

Het Amerikaanse Ford werkt momenteel hard aan haar eerste elektrische auto die de naam Mach-E gaat krijgen. De nieuwe elektrische auto is een op de Mustang geïnspireerde cross-over.

De Mach-E wordt een elektrische cross-over met een Mustang-achtig uiterlijk. De eerste elektrische SUV van Ford heeft een actieradius van ongeveer 600 kilometer. Best indrukwekkend aangezien we dit soort cijfers zelden zien bij andere automerken. Verdere specificaties zijn nog niet bekend gemaakt.

Mach 1

De naam Mach-E is een retronaam die verwijst naar de oudere Mach 1. De Mach 1 was eind jaren zestig een snellere versie van de eerste generatie van de Ford Mustang. In 1978 stopte Ford met het produceren van de Mach 1. Pas in 2003 kwam hij terug, als vierde generatie Mustang. Die versie beschikte over een 4,6 liter V8, met 305 pk en een koppel van 434 Nm.

Vanaf volgend jaar in productie

Ford gaat later dit jaar de volledige versie van de Mach-E onthullen en presenteren. Vanaf volgend jaar zullen de eerste Ford Mach-E wagens van de band rollen. Over eventuele prijzen hebben de Amerikanen ook nog niets bekend gemaakt.

Ford-Mustang_Mach_1-1969-rechtsvoor
De Mach 1 uit 1969
Ford-Mustang_Mach_1-2003-linksvoor
De nieuwe versie van de Mach 1 uit 2003
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1