Connect with us

Auto Nieuws

De nieuwe Ford Focus ST heeft een motor met 280pk

Published

on

Ford-Focus-ST-2019-voorkant

Ford kwam vorig jaar met de nieuwe Focus en vanaf deze zomer komt dan eindelijk de langverwachte ST. Deze ST zal over maar liefst 280pk beschikken.

De Focus is van nature geen grote auto, maar wel een bruikbare. En met 280pk zal het ook een gewilde Ford worden. De meeste auto’s van Ford zijn niet de krachtigste, maar ze staan wel bekend als goed presterende auto’s. De nieuwe ST heeft 12 procent meer vermogen meegekregen dan de vorige versie van de Focus.

Voorzien van een speciale motor

De ST heeft een 2.3 liter ECOBoost benzinemotor die op de voorwielen is aangesloten. Deze motor is afkomstig van een zeer bekend Ford model: de Ford Mustang. Met deze motor kan de ST accelereren van 0 naar 100 km/u in minder dan 6 seconden. De motor is voorzien van een anti-lag-techniek. Die techniek zorgt ervoor dat als het gas los is de gasklep open blijft staan. Hierdoor wordt er niet meer afgeremd op de motor. Dat betekent dat er meer kracht beschikbaar is als het gaspedaal weer wordt ingedrukt.

Ford Focus ST 2019

De Ford ST is beschikbaar in een automaat en een handgeschakelde versie. Bij de handgeschakelde versie is er een tussengas functie geïnstalleerd. Bij het terugschakelen wordt het toerental van de lagere versnelling aangehouden, waardoor er in de auto minder onbalans bestaat. De besturing van de nieuwe is ST is ook aangepast. De overbrenging is nog directer dan de vorige Focus, waardoor je wielen nog sneller reageren op je stuurbewegingen.

Eenvoudig inzetbaar

“Ons doel was het ontwikkelen van een geheel nieuwe Ford Focus ST die dagelijks net zo eenvoudig inzetbaar is als elke andere Focus. De technologieën bieden de koper opwindende ST-prestaties, zonder daarvoor offers te brengen”, aldus een woordvoerder van Ford. De nieuwe Ford Focus ST komt komende zomer naar Nederland. De prijs is echter nog niet bekend gemaakt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1